Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.12.2010 10:10 - ЧУДЕСАТА НА СВЕТА И МЕСТАТА, КОИТО ЧОВЕК ТРЯБВА АКО ИМА ВЪЗМОЖНОСТ ДА ПОСЕТИ (уникалния свят, в който живеем)...част 3
Автор: feychka Категория: Забавление   
Прочетен: 2850 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 21.12.2010 18:45


11. Карстовите острови Ваяг

Местоположение: Национален парк Раджа Ампат,Индонезия,Тихия океан

Остров Ваяг се намира в Национален парк Раджа Ампат, провинция Западна Папуа, Индонезия. Островът е известен с красивите си атоли и невероятен подводен живот, разположени на площ от около 383,013.3 дка., на 10 км северно от Екватора в Тихия океан. Тук ще намерите девствени плажове с уникални карстови острови, които изглеждат като гъби покълнали в морето. Те са част от приказната панорама на залива и лагуните в него. Водата е толкова чиста, с видимост от 10 до 30 метра (в зависимости от сезона), разнообразната и колоритна флора и фауна е изложена като под стъклена витрина.

Забележителности: липсва информацияimage


12. Замъкът Колоси

Местоположение: околностите на град Лимасол, Кипър

В сърцето на най-плодородната долина в южната част на остров Кипър, на 10км. западно от град Лимасол се намира една от най-важните крепости за средновековен Кипър -известният замък Колоси, построен през 1210 от рицарите от Ордена на Св. Йоан от Йерусалим. През 14 век той попада под сферата на Ордена на тамплиерите през 1306г. Замъкът е прекрасен пример за военната архитектура. Изграден е изцяло от камък със стени дебели 1.25 м. и 21 м. високи. Крепостта е служела като главен команден център на рицарите. В по-късни времена тя е била, така да се каже, резиденцията и административното седалище на лидерите на Ордена на монасите, който организирал, контролирал и експлоатирал производството от големи плантации в долината на Колоси и в по-големите райони, които обхващатли около 60 села. Както вече беше споменато, долината Колоси до устието на река Kурис е изключително плодородна и културите, които се отглеждали тук варирали от захарна тръстика, зехтин, памук, плодове, дървета и насаждения зърнени култури, до уникални лозя. И до днес тук се произвежда традиционното кипърско сладко вино „Commanderie of Kolossi”, кръстено на замъка. В източната част на паметника, под каменен свод се намира голямо съоръжение за преработка на захар. Приземният етаж най-вероятно е бил използван като хранилище с две подземни цистерни. До първият етаж се стига само с падащ мост. На южната стена на една от двете големи зали на приземния етаж има стенописи представляващи разпятието на Исус Христос и герб, което предполага, че стаята е била използвана за уединение с Бога, докато съседната стая с камина е била вероятно трапезария и приемна.

Забележителности: Нови разкопки, Църквата към комплекса, Old sugar cane refinery
image


13. Холандския парад на цветята

Местоположение: Холандия, Европа

Ако ще ходите до Холандия, планирайте го през септември :). Блуменкорсо е парад на цветята, който се провежда в Холандия всяка година, обикновено през пролетта или есента. "Bloemencorso " е грандиозно шествие на цветарите, градинарите и техните колоритни и благоуханни произведения. В Холандия се провеждат най-голям брой флорални шествия из цялата страна. Всеки цветен парад има своя собствена история, а темата е определена предходната година. Най-голям е холандският парад в Zundert, което се провежда в първата неделя на септември. Парадът се състои от големи платформи с флорални декорации, следвани от декорирани луксозни автомобили и маршируващи групи накрая, които минават по улиците на града/ овете. Платформите са създадени с повече от 1.5 милиона внимателно подредени цветове предимно на далии, зюмбюли, лалета и нарциси и десетки други грудкови цветя в многообразна палитра. Подобни цветни фестивали се провеждат в много страни, особено в Европа и САЩ. Най-сериозната конкуренция на холандският е може би Парадът на розата в Пасадена, Калифорния, който е всяка година на 1 януари.

Забележителности: Zundert, Lichtenvoorde, Steenwijkerland, Overijssel, Haarlem, Northern Holland
image



14. Градината на боговете

Местоположение: Колорадо Спрингс, щата Колорадо, САЩ

Градината на боговете е място на контрасти:
Ярко червени скали на фона на тъмно синьо небе; планински борове и пустинни кактуси; слънцелюбиви гърмящи змии и срамежливи лъвове; находчиви катерачи и смаяни туристи... Паркът край Колорадо Спрингс, САЩ, с площ от 1,367 акра е получил статута си през 1909.г Преди това земята е била собственост на Чарлз Елиът Пъркинс, която след смъртта му семейството дарява на общината с условието, че "ще остане завинаги безплатно за всички народи на света." Това е един от най-известните паркове в САЩ, а може би и по света. Запалените катерачи определят скалните образувания като едни от най-добрите в Колорадо, археолозите са прекарали безброй часове в изучаване на индианските руини и находките на фосили от динозаври, а фотографите търпеливо чакат изгрева на слънцето, за да запачетат в снимк причудливите огнени цветове на скалите. Гористите склонове на Скалистите планини наподобяват тъкана черга в успокояващи зелени тонове. На този фон изпъкват гигантските образувания от червен пясъчник и синьото покривало на небето...Може би именно това е накарало испанските завоеватели да нарекат тази част от света Колорадо – „оцветен” на испански език.

Забележителности: липсва информация
image



15. Суонзи

Местоположение: залива Грейт Ойстър, Източна Тасмания, Австралия

По средата на източния бряг на най-големия австралийски остров и единствения остров-щат на Австралия - Тасмания, се намира уникално място за почивка, спорт и уединеност. Суонзи е непринуден град, с директен изглед към великолепния залив Гранд Ойстър и Национален парк „Freycinet”.

Забележителности: Национален парк „Freycinet”, Caravan Park, Schouten House Beach looking across Great Oyster, Swansea beach North of Hobart Tasmania
image



Тагове:   още,   мисли,   Утро,   мъдрости,   афоризми,   смях,


Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: feychka
Категория: Забавление
Прочетен: 506435
Постинги: 141
Коментари: 541
Гласове: 817
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031