Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.10.2010 12:10 - НЕКА ДА НАУЧИМ ДЕЦАТА СИ
Автор: feychka Категория: Забавление   
Прочетен: 2016 Коментари: 6 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


1.Че нямат нужда от нищо извън себе си, за да бъдат щастливи. Нито от човек, нито от място, нито от нещо, защото истинското щастие се намира вътре в тях. Нека бъдат достатъчни сами на себе си.

 

 

 

2.Че неуспехът е измислица, защото всеки опит и всяко усилие постига някаква победа, което е не по-малко достойно за уважение.

 

 

 

3.Че живеят в свят на изобилие и има достатъчно за всеки и че най-великото е не да трупаш, а да споделяш и тогава ще получиш най-много.

 

 

 

4.Че от тях не се изисква нищо, за да бъдат честни и достойни.

 

 

 

5.Че няма да бъдат съдени и няма защо да се тревожат дали винаги постъпват правилно, и че не трябва нищо да променят,за да „станат по-добри", да изглеждат прекрасни и съвършени в очите на хората.

 

 

 

7.Че за любовта няма условия и не трябва никога да се тревожат дали няма да

 

изгубят вашата, и че най-големият дар, който могат да поднесат на света, е тяхната, безусловно искрена любов.

 

 

 

8.Че да бъдеш неповторим, не значи да бъдеш по-добър. Че претенцията им за превъзходство над другите не би означавала да са видели в себе си съвършенството и че най-правилно е да се каже: „Моят път не е по-добър, а само по-различен."

 

 

 

9.Че не съществува нищо, което не биха могли да направят. Че илюзията за невежеството може да бъде изтрита от лицето на земята и че онова, от което всеки се нуждае, е само да се върне назад към себе си, като си спомни КОЙ Е ТОЙ В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ!

 

 

 

10.Че винаги трябва да казваш това, което чувстваш и винаги да правиш това, което мислиш, защото ако знаех, че днес ще последният път, когато те гледам как спиш, бих те прегърнал . Ако знаех, че това ще бъде последният път, когато те гледам как излизаш през вратата, бих те целунал. Ако знаех, че това е последният път, когато ще чуя гласа ти, бих запомнил всяка твоя дума. Ако знаех, че тези са последните моменти, когато те виждам, щях да ти казвам “обичам те” и нямаше глупаво да мисля, че ти вече го знаеш.

 

 

 

12.Че ""Утре-то"" не е гарантирано за никого – нито млад, нито стар. Днес може да е последният път, когато виждаш хората, които обичаш  за да не се разкайваш за деня, когато не намери време за една усмивка, една прегръдка, и беше много зает, за да направиш това:

 

- да държиш тези, които обичаш, близо до себе си

 

- да им кажеш колко много имаш нужда от тях

 

- да намериш време да им кажеш “извинявай”, “прости ми”, “моля те”, “благодаря”.

 

 

 

Научете го още...

 

13.Че онези малки неща, които се случват всеки ден, правят живота толкова вълнуващ

 

16.Че няма грешки има само уроци. Израстването е процес на  експериментиране, изпитания и провали. ,,Провалените"опити също са част от процеса, както и онези, които накрая ще се окажат успешни.

 

 

 

28.Че усвояването на уроци няма край. Докато си жив, винаги ще има какво да бъде научено.

 

30.Че от него зависи как ще изживее живота си. То разполага с всички инструменти и ресурси, които ще  са му  необходими. Как ще ги използва, зависи единствено от него.

 

33.Че отговорите, от които има нужда, трябва да потърси у себе си. И е достатъчно само да гледаш, да слушаш и да вярваш.

 

 

 

Научете ги на това не с думи, а с това, което вие правите. Защото децата ще ви подражават, ще искат да станат като вас и дори да се състезават с вас, въз основа вашия пример.
image

 

 




Тагове:   нека,   мисли,   мъдрости,   научим,


Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. yotovava - Мисля, че с моя син съм оспяла всичко да постигна, но той ее още малък....
28.10.2010 12:26
3.Че живеят в свят на изобилие и има достатъчно за всеки и че най-великото е не да трупаш, а да споделяш и тогава ще получиш най-много.

Дано не се подлъже по чуждо влияние.....

Поздрави
Валя
цитирай
2. panazea - Поздрав ,
28.10.2010 12:26
фейчка! :))
цитирай
3. feychka - от феичка към Валето
28.10.2010 14:38
щом мислиш така за сина си, Валенце ... аз смятам, че нито ти, нито той ще имате проблеми. браво за това, което правиш. а човек си личи още от детските години. и съм убедена в едно ... може много шарено да се развива животът на една личност, но в същността си не се променяме ние хората. променяме решенията, мислите си, принципите си, но има нещо, което си остава още от деца. и най-важното според мен е ... всички ние трябва да се научим на едно единствено нещо и това е ДА НЕ ПРЕЧИМ НА ДЕЦАТА СИ! достатъчно е само да ги подкрепяме. те имат нужда само от това.

С уважение ти желая много усмивки днес
Фей :)
цитирай
4. feychka - от феичка към panazea
28.10.2010 14:40
благодаря ти :)
надявам се да съм била поне мъничко полезна и да съм направила деня ти по-хубав.

Поздрави
феичка :)
цитирай
5. original - :)
28.10.2010 14:43
"1.Че нямат нужда от нищо извън себе си, за да бъдат щастливи. Нито от човек, нито от място, нито от нещо, защото истинското щастие се намира вътре в тях. Нека бъдат достатъчни сами на себе си".
цитирай
6. feychka - от феичка към original
28.10.2010 23:42
ей това нещо не могат да разберат много голяма част от хората:)))
но ти ме зарадва, защото щом това ти е харесало, значи го разбираш, а щом го разбираш, значи че умееш да бъдеш щастлив човек. браво!

Поздрави
феичка
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: feychka
Категория: Забавление
Прочетен: 506494
Постинги: 141
Коментари: 541
Гласове: 817
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031