Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.10.2010 10:07 - НЯКОЙ КАЗА ЛИ ТИ ДНЕС, ЧЕ СИ ОБИЧАН ?
Автор: feychka Категория: Забавление   
Прочетен: 3172 Коментари: 10 Гласове:
3



Нахранен ли си днес?
Някой каза ли ти, че си обичан?
Някой накара ли те да се чувстваш оценен и показа ли ти, колко си специален?
Някой увери ли те, че си точно този, който трябва да бъдеш?
И, че да правиш онова, което харесваш, е напълно достатъчно?
Някой припомни ли ти, че не си се появил на този свят, за да доказваш каквото и да било?

Ти си тук, за да бъдеш себе си. Просто себе си! Защото само това е достатъчно!
Ти си единствен, уникален шедьовър с несравнима стойност...
И без теб светът би бил несъвършен като пъзел, от който липсва най-важната част и ти си единственото същество във Вселената, което може да запълни това място.

Някой каза ли ти, че вчерашните грешки принадлежат на вчерашния ден?
И, че точно в този момент ти си перфектен. Толкова перфектен, колкото си създаден да бъдеш.
Някой отдели ли време да ти покаже, че си далеч по-умен, отколкото ти се оценяваш?
И хиляди пъти по способен да постигнеш мечтите си, отколкото предполагаш?

Някой каза ли ти, че никога не трябва да подценяваш собствената си стойност?
Защото дори и в моментите, когато изобщо не го съзнаваш, ти си все така перфектен.
И във всяка клетка от твоето тяло има достатъчно вяра и сила, способна да озари целия свят.
И всяка твоя мисъл, отправена с любов дарява светлина, която прави света по-добър.

Ето колко си могъщ.

Затова сега те питам отново...

Нахранен ли си днес?
Някой каза ли ти, че си истински обичан?
Ако не, то ще ми позволиш ли този някой да бъда аз?
Ти си обичан!

image




Тагове:   мисли,   обичан,   каза,   афоризми,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. vmir - Хубаво, амо по-ми харесва така:
27.10.2010 10:17
Каза ли на друг, че никога не трябва да подценява собствената си стойност?
Защото дори и в моментите, когато изобщо не го съзнава, той/тя си е все така перфектен/а.
И във всяка клетка от неговото/нейното тяло има достатъчно вяра и сила, способна да озари целия свят.
И всяка негова/нейна мисъл, отправена с любов дарява светлина, която прави света по-добър.
и т.н...
цитирай
2. feychka - от феичка към vmir
27.10.2010 10:55
уау, малко са хората, които биха казали това по този начин.чест ти прави.браво.
хубаво е да мислиш за някого( което малко пресилено е проява на личен егоизъм) , но ... е хубаво и някой да мисли за теб, нали?
идеята и в твоя вариант е страхотна, защото ако ти кажеш на някого ''обичам те'', този някой едва ли ще ти лепне шамар. аз мисля,че ще ти отвърне със същото:)
просто считам, че по-често хората трябва да се сещат за тези неща ... да казваме повече ''обичам те'', да ценим приятелите и близките си ...и защо не ... повече да се усмихваме( няма значение, че ще ни се появят бръчки:) )
С уважение
Диди
цитирай
3. vmir - 2. feychka,
27.10.2010 18:08
Дори да не го каже по точно този начин, ако човек го мисли и вярва, че е така пак не е малко.

Струва ми се важно да се посочи, че има съществена разлика между казването и мисленето, защото казването не винаги може да бъде подкрепено с необходимите дела, а това би могло да доведе до обезкуражаване, подозрения и дори негативно отношение. Мисленето, обратното - когато е подкрепено с подходящи дела, те са приятна изненада, не носи риск от обида заради отлагане на делата, а и със сигурност няма да допусне някои остри реакции без сериозна причина, което действа стабилизиращо.
Приятна вечер,
Войнолюб Миролюбов
цитирай
4. feychka - от феичка към vmir
27.10.2010 19:31
здравей Войнолюб, първо докато не съм забравила искам да ти благодаря за интелигентния коментар. много е приятно човек да чете подобни на твоите изказвания, защото по света и особено в бг човек може да се понасити от простотия. четейки коментара ти ... незнайно защо се сетих за доста неща от психологията, като например, че е много по-добре да кажеш на някого ''направи това'' , от колкото ''не прави това''. та изхождайки от тази позиция бих казала,че си много, много прав, защото едната мислъл носи позитивизъм, респективно и критика да е ... е конструктивна . а другата е забраняваща и би действала негативно.
С уважение и пожелание за хубава вечер
Диди
цитирай
5. vmir - Да, да, Феичке, това е за мен проблема на българина днес -
28.10.2010 09:31
Неправилните значения на "прави" и "не прави", които неясно защо, винаги бъркаме. Когато обичаш и в мисълта си, "прави!" e очаквано и нужно като благословия, но навикът ни кара да казваме "не прави!", а бездействието не решава проблемите, само ги задълбочава...
Гледам наоколо и почти не вярвам, че толкова много хора не знаят нито какво да искат от останалите, нито как да го поискат. Примитивизъм е да се осъжда неразбраното...
Благодаря ти, успешен ден! :)
цитирай
6. feychka - от феичка към vmir
28.10.2010 11:41
здравей отново Войнолюб, няма да ти описвам с какво удоволствие четох коментара ти. толкова си прав за всичко! особено за пошлостта и примитивното( както казваш ти ) у нас хората. много често изхождайки от собствената си низша и елементарна позиция, човек ние сме способни да бъдем крайно жестоки. а да не ти кажа, че много от нас ... не са наясно дори защо живеят, та какво остава да знаят какво искат и по какъв начин да постигнат мечтите си( ако желанията изобщо могат да се нарекат мечти де:) ).
получава се така : нашите родители са объркали нас, ние объркваме нашите деца, те ще объркат техните и това е един безкраен кръговрат към самоунищожението, защото кой може да каже кое е ''лошо'' и кое ''хубаво''? според чии критерии? кой може да даде определение за ''нормално'' и ''ненормално'' ? и пак според какво ? :)))))
С благодарност и уважение ти пожелавам хубав и усмихнат ден:)
Феичка
цитирай
7. vmir - Олелията наоколо създава впечатление, че е настъпил или настъпва едва ли не политически и социален апокалипсис.
28.10.2010 17:40
Всичко страшно е казано и пророкувано, а каквото и да се добави, то вече изглежда като потвърждение на казаното. Всъщност, периода на трансформации създава напрежението, защото едни се борят срещу промените, а други - за тях, често борбата е без подбиране на средствата, и по-чувствителните са силно уязвими от тази нелицеприятна суматоха.

Иначе винаги си има и хубаво и лошо, но става трудно да научиш детето си, например, че знанието е по-важно от парите, когато повечето са се юрнали да правят пари по всевъзможни начини, и децата им подчертават значението на парите с предпочитания към скъпарски заведения, или възбудени мечтания за "чичко-паричко", докато твоето дете се цепи от веселия колектив било, поради липса на пари за съответните заведения, било, защото трябва да учи, заради което си получава съответното подигравателно отношение на тузарчетата с финансово и морално "разкрепостени" родители.

Много са примерите, а човек трябва да избира между модата и истинското...

Всичко добро и на теб, Феичке!
цитирай
8. feychka - от феичка към vmir
28.10.2010 23:38
ау,коментарите ти са уникални. благодаря ти искрено. безкрайно си прав за хаоса в обстановката , както и за напрежението, което се е създало благодарение на това, но да ти кажа откровено мисля,че голяма част от хората изпаднали сега в тежко положение сами са си виновни, не заради друго, а поради факта, че не са се научили да мислят логично и да вземат решения. особено второто е сериозен проблем на българина. прекалено сме доверчиви и наивни. и глупостта ни граници няма. ако трябва да уточнявам думите си,то това значи, че ще премина към политическа и социална дискусия, което честно казано никак не ми се иска, въпреки че нещата са свързани.
и за разликата в класите( ако мога така да го нарека) определено си много прав, но пък от друга страна ако не е тя, то друга разлика ще има ... било то във възпитания, възприятия на света, логика, мислене и какво ли още не.
наистина се налага масовото финансово мислене, но в процеса на оцеляване все нещо ще се налага като тенденция. а и друго ... няма как в случай,че родителите са богати ... детето им да не е. и мисля, че в това няма нищо лошо ... стига да не надделява селянията, разбира се. и друго ... от детето на един човек от работническата класа ... няма как да стане бизнесмен или човек управляващ някаква просперираща компания. или ако има ... то това дете ще прежиее кошмар докато стигне до там.
напротив, аз се възхищавам на успелите хора. първо, защото за да постигнеш нещо, което другите не могат ... значи,че притежаваш нещо, което повечето нямат. второ - не е много трудно да се качиш на върха,трудно е да останеш и трето ... познавам страшно много хора от бизнеса и нито един от тях не е това, което описваш.
ако говорим за снобария това вече е друга работа и доста по-различна тема.

и последно ... ако искате да имате успяващи деца, родители .... ами просто бъдете успяващи и вие ( това се отнася до всички българи )

Благодаря ти отново и утре ти пожелавам да бъдеш успяваш човек в това, което правиш:)
Поздрави
Феичка
цитирай
9. vmir - Благодаря, Феичке!
29.10.2010 10:18
Успехи и на теб! :)
цитирай
10. feychka - от феичка към vmir
29.10.2010 11:14
благодаря и аз:)

хубав ден
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: feychka
Категория: Забавление
Прочетен: 507630
Постинги: 141
Коментари: 541
Гласове: 817
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930