Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.10.2010 13:40 - ЖИВОТЪТ СЕ МЕРИ С МОМЕНТИТЕ, КОИТО СПИРАТ ДЪХА НИ ...
Автор: feychka Категория: Забавление   
Прочетен: 6828 Коментари: 18 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Парадоксът на нашето време е, че имаме високи сгради, но ниска търпимост, широки магистрали, но тесни възгледи.
Харчим повече, но имаме по-малко, купуваме повече, но се радваме на по-малко.
Имаме по-големи къщи и по-малки семейства, повече удобства, но по-малко време.
Имаме повече образование, но по-малко разум, повече знания, но по-лоша преценка, имаме повече експерти, но и повече проблеми, повече медицина, но по-малко здраве.

 

Пием твърде много, пушим твърде много, харчим твърде безотговорно, смеем се твърде малко, шофираме твърде бързо, ядосваме се твърде лесно, лягаме си твърде късно, събуждаме се твърде уморени, четем твърде малко и гледаме твърде много телевизия.
Увеличихме притежанията си, но намалихме ценностите си. Говорим твърде много, обичаме твърде рядко и мразим твърде често.

 

Знаем как да преживяваме, но не знаем как да живеем.
Добавихме години към човешкия живот, но не добавихме живот към годините.
Отидохме на луната и се върнахме, но ни е трудно да прекосим улицата и да се запознаем с новия съсед. Покорихме космическите ширини, но не и душевните. Правим по-големи неща, но не и по-добри неща.

 

Пречистихме въздуха, но замърсихме душата. Подчинихме атома, но не и предразсъдъците си. Пишем повече, но научаваме по-малко.
Планираме повече, но постигаме по-малко.
Научихме се да бързаме, но не и да чакаме.
Правим нови компютри, но общуваме все по-малко.

 

Това е времето на бързото хранене и лошото храносмилане, големите мъже и дребните души, лесните печалби и трудните връзки. Времето на по-големи семейни доходи и повече разводи, по-красиви къщи и разбити домове. Времето на кратките пътувания, еднократните памперси и еднократния морал, връзките за една нощ и наднорменото тегло и на хапчетата, които правят всичко - възбуждат ни, успокояват ни, убиват ни. Време, в което има много на витрината, но малко в склада.

 

- Запомнете, отделете повече време на тези, които обичате, защото те не са с вас завинаги.
- Запомнете, кажете блага дума на този, който ви гледа отдолу нагоре с възхищение, защото това малко същество скоро ще порасне и няма да е вече до вас.
- Запомнете и горещо прегърнете човека до себе си, защото това е единственото съкровище, което можете да дадете от сърцето си и не струва нито стотинка.

- Запомнете и казвайте „обичам те" на любимите си, но най-вече наистина го мислете. Целувка и прегръдка могат да поправят всяка злина, когато идват от сърцето.
- Запомнете и се дръжте за ръце, и ценете моментите, когато сте заедно, защото един ден този човек няма да е до вас. Отделете време да се обичате, намерете време да си говорите, и намерете време да споделяте всичко, което имате да си кажете.

Защото животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни.
image





Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. yotovava - ....
26.10.2010 13:49
утре ще е късно....

Поздрав
Валя
цитирай
2. martosh - :)
26.10.2010 13:54
хареса ми, но мисля че живота се повдига или се опитва само по дълбоките вдишвания, като испитваш чиста любов, тогава идва това вдишване."Нещата дето спират дъха"... не мисля
цитирай
3. анонимен - Защо не посочваш източника на писанията си?
26.10.2010 13:55
Стара плоча :(
цитирай
4. feychka - от феичка
26.10.2010 14:07
мисля,че всичко би могло да спре дъхът ти,стига да иска човек :)

а не посочвам източник, защото тези неща, които поствам съм ги събирала с години. Съжалявам,че не мога да помогна, но това че ги публикувам тук е все пак нещо, нали ? :)
цитирай
5. feychka - от феичка към Валето
26.10.2010 14:09
абсолютно си права, нека всички да живеем днес и сега :)

Поздрави
Диди
цитирай
6. martosh - Твърде буквално ги приемам :)
26.10.2010 14:12
Процеса на спиране на дъха, го свързвам с излизане от нормалната физическа среда на живот.:)А това довежда до задушаване :). Разбира се разбирам за какво говориш, аз лично свързвам такива мощни емоции на спиране на дъха с не толкова приятни от колкото спокойната радост.
цитирай
7. feychka - от феичка към martosh
26.10.2010 14:17
разбирам и ти за какво говориш, но мисля, че човек трябва бурно да изживява всяка една секунда от живота си.
какво е това ''спокойна радост''?
знаеш ли колко спокойни ще сме някой ден, когато няма да ни има. цялата вечност и спокойствие ще бъдат на наше разположение

С уважение
Диди
цитирай
8. martosh - :)
26.10.2010 14:29
Спокойната радост.Сега щи кажа какво е за мен спокойната радостта.Когато дойде винаги съм спокоен сърдечния ритъм не е бърз нито бавен, симпатичната нервна система разтоварена никаква тежест, никъде.Напротив усеща се едно привличане нагоре.Получава се едно механично вдишване, както все едно никога не си вдишвал въздух, дробовете ти искат да вдишат повече.Усмихваш се и всичко ти е ясно, просто виждаш пред себе си красотата.Разбира се ако си в някое бунище трудно може да изпиташ спокойната радост, тя просто не живее там, на бунището.Но в крайна сметка най важно значение има субективната част на човека къде е, може да си на най красивото място, но пак да си на бунището, и обратното.За другите спиращи дъха работи, как да ти кажа, за тях смятам просто като желания, искаш да притежаваш нещо което не притежаваш, или пък чувство което стимулира адреналина да се разлее навсякъде, според мен смисъла на адреналина е светкавична реакция на същество попаднало в лоши условия.
цитирай
9. feychka - от феичка към martosh
26.10.2010 14:49
теорията ти е много интересна и вероятно на много хора би се харесала:)
на мен също ми допадат доста неща, но аз говоря не за едната сдържана усмивка, а за смеха. не за едното преживяване, а за емоцията от него. не за това, че днешният ден го има, а за това,че точно този ден е неповторим. всичко е въпрос на мисъл и възприятие:)))
цитирай
10. martosh - Вярно е за възприятията.
26.10.2010 15:03
Но удоволствието не е в шума.Например преди като се събирахме голяма компания, се смеехме на сила силно, така че да видят "забавната" ни компания.Смеха може и да е тих, в тази радост, има и смях, но е различен от този дето радва ума, например от умните вицове.Усеща по съвсем различен начин, това с вицовете и смешните серияли, книги и прочее, не може да се сравнява, различно е и то доста.Пък и усмивката е едно условие за смеха, може ли да се смее човек без да усмихнат, не се сещам поне за такъв случай.Пожелавам ти да опиташ тази Радост, още днеска, като видиш някое спокойно красиво растение как си седи и просто придава своята полза за околната среда, тогава често може да се опита радостта.
цитирай
11. feychka - от феичка към martosh
26.10.2010 15:39
Благодаря ти за страхотното пожелание, да ти се връща и на теб. Ако днес например аз имам това щастие да видя такова растение... знаеш ли какво ще направя? ще искам да го покажа на целия свят. половината свят да му обърне внимание ще е страхотно, на половината ...половината да се усмихнат ... ще е велико, а половината oт останалите да се почувстват щастливи ... ще е чудо.
а защо не ... днес да направя едно чудо? :))))
цитирай
12. martosh - :)
26.10.2010 15:53
:) често сме слепи за тия работи, защото не ни интересуват, подобни нещя.Някой ще си каже, "ами това цвете ще ми плати ли дълговете в банката", и като му отговориш отрицателно, ще си каже "тогава не ми го хвали".Точно заради това защото първо търсим големи работи все да оправяме света, и после трябва спокойствие да може да чувстваме и мислим правилно :)
цитирай
13. original - Като се постигне това, после, трябва да се преодолее...
26.10.2010 18:17
..."Запомнете и казвайте „обичам те" на любимите си, но най-вече наистина го мислете. Целувка и прегръдка могат да поправят всяка злина, когато идват от сърцето."...

...и аз не го вярвах...:)
цитирай
14. ketcakuatl - ДОБРО БЕШЕ!
26.10.2010 19:49
Поздрави за това че мислиш, и не само, ами и осмисляш. За много хора днес това е непосилно(например чалгаджиите)
цитирай
15. feychka - от феичка към martosh
27.10.2010 09:21
разбира се, че на всеки човек му трябва и спокойствие и почивка. най-малкото, защото в противен случай не би могъл да бъде особено полезен на никого, пък какво остава за себе си. така е. аз по-скоро говоря за това обаче, че голяма част от хората са научени да са твърде сдържани. а и животът от друга страна ги прави да са такива. именно поради тази причина много от тях не живеят, а съществуват посредствено в чакане .чакат щастието си, чакат някой да направи нещо за тях, чакат да получат, чакат и чакат...
цитирай
16. feychka - от феичка към original
27.10.2010 09:30
ако сега го вярваш, че е така ... то значи си щастлив човек,ако ли не обаче ... мисля,че има още доста да учиш. нека всеки си представи ако може ... колко е продължителността на един миг. и точно този миг човек може да пропусне,... а точно в този миг е можел да каже ''обичам те'' на човека, който точно в следващия миг може вече да го няма.
и още нещо ... мислите ни ... ни правят това, което сме. ако наистина ИСКАМЕ ... няма как всичко, което правим да не е от сърце.
Поздрави
Диди
цитирай
17. feychka - от феичка към ketcakuatl
27.10.2010 09:49
проблема на голяма част от хората е точно това, че не са научени да мислят. но странното за един мислещ човек е парадокса, че с елементарна личност е колкото лесно ... толкова и трудно да се справиш. а това какъв е по-добре да искаш да бъдеш ( глупак или разумен човек )... е почти безкрайна за дискусии и спорове тема:)
Успех и поздрави
Диди
цитирай
18. feychka - от феичка към анонимен - Защо не посочваш източника на писанията си?
28.10.2010 00:19
мисля, че някъде бях писала защо не посочвам източник, а и смея да твърдя, че дори сам/сама си си отговорил/а на въпроса.
НЕ ПОСТВАМ ПОДРОБНОСТИ, ЗАЩОТО НЕЩАТА, КОИТО ПУБЛИКУВАМ СА СЪБИРАНИ С ГОДИНИ И ДОРИ НЕЗНАЯ КОЕ ОТ КЪДЕ Е БИЛО.

надявам се да съм била достатъчно ясна и изчерпателна. а и считам, че публикувам стойностни неща, което е най-важното.

С уважение към незнайно кой...
Диди
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: feychka
Категория: Забавление
Прочетен: 508574
Постинги: 141
Коментари: 541
Гласове: 817
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930